Galați | 8,4 milioane de lei alocați pentru ca nouă instituții să-și continue activitatea

rectificare bugetara

Astăzi, în cadrul sedinței Consiliului Judetean Galați, s-au alocat peste 8,4 milioane de lei, astfel încât nouă instituții să poată să-și continue activitatea.

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați: “Cea mai mare sumă, adică peste 5,5 milioane de lei, a fost alocată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. A trebuit să intervenim de urgență din nou, astfel încât activitatea acestei instituții să nu fie blocată, iar copiii să aibă hrană și angajații să-și primească salariile. La ultima rectificare bugetară, Guvernul României nu a alocat nici măcar un leu pentru Protecția Copilului Galați. De altfel, din cele 8,4 milioane de lei alocate astăzi, doar puțin peste 200 de mii sunt bani de la Guvern”.

Sumele alocate astăzi:

    – 8.240.000 de lei din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați

    – 201.000 de lei de la bugetul de stat

Instituțiile care au primit fonduri în cadrul ședinței Consiliului Județean: Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, Biblioteca “V.A. Urechia”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul de Boli Infecțioase, Direcția de Evidență a Persoanelor, Serviciul Public Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat, Complexul Muzeal de Științele Naturii și Centrul Cultural “Dunărea de Jos”.