Galati | 5 traficanti de droguri au fost retinuti de DIICOT

Politistii BCCO Galati împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada februarie – 24 aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, patru dintre persoane ar fi deținut, depozitat, transportat și comercializat 535 de grame de droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (3-CMC și 4-CMC), către diverși consumatori din județul Galați.

Cu privire la cea de-a cincea persoană cercetată, s-a reținut că, în aceeași perioadă, ar fi deținut și vândut aproximativ 90 de grame de droguri de mare risc (3-CMC și 4-CMC), cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei.

De asemenea, aceasta și o altă persoană cercetată, au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 3,5 grame și respectiv 5 grame de substanță cristalină (4-CMC, drog de mare risc) pentru sumele de 400 și 1.000 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate peste 475 de grame de drog de mare risc (substanță cristalină 4-CMC), grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă.

La data de 24 aprilie procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea a 5 persoane.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *