Galați | 44.000 petarde confiscate de politiștii gălățeni

petarde

Pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galati au pus în executare 4 mandate de percheziție la domiciliile unor persoane din municipiile Galați și Tecuci și un mandate de percheziție la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Galați.

Cu această ocazie, în locuința unui bărbat, de 40 de ani, din municipiul Galați, polițiștii au găsit peste 2 500 de petarde precum și 17 baterii de artificii toate deținute ilegal.

Tot în municipiul Galați, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, de pe Bulevardul Henri Coandă, polițiștii au găsit expuse spre vânzare, fără drept, 6 930 de petarde și 200 de baterii de artificii. În urma perchezițiilor domicilare efectuate la locuințele a trei bărbați, de 23, 25 și 32 de ani, din municipiul Tecuci, polițiștii au găsit, de asemenea, peste 35 000 de petarde precum și 290 de baterii de artificii, toate deținute fără drept, în vederea comercializării.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea acestora, în vederea continuării cercetărilor.