Galati | 4.000 de grame de chihlimbar ascunse într-un autoturism, descoperite de polițiștii de frontieră

chihlimbar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați au descoperit ascunsă în interiorul unui autoturism, condus de un cetățean din Republica Moldova cantitatea de 4.000 de grame de chihlimbar.

Ieri, în jurul orei 17.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Șivița – județul Galați, un autoturism marca Chrysler Voyager, condus de cetățeanul din R. Moldova B.I., în vârstă de 39 de ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în semiaripile din spate ale autoturismului, 45 de pietre de chihlimbar, cu o greutate totală de 4.000 de grame.

Bărbatul a declarat că intenționa să transporte pietrele de chihlimbar în Turcia în vederea valorificării. Întreaga cantitate de chihlimbar, în valoare de 4.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.