Galati | 34 decese in caminele de batrani

Sharing is caring!

În centrele rezidențiale din țară, s-a făcut primul schimb de tură: angajații izolați la locul de muncă s-au întors acasă, alături de familii, unde trebuie să respecte o conduită preventivă eficientă în vederea evitării riscului de infectare.

Pana acum, 591 de rezidenți sunt infectați, iar 53 au pierdut lupta cu noul coronavirus în 9 județe. Această cifră o raportăm la o populație de aproximativ 55.000 de beneficiari ai sistemului rezidențial de protecție din România.

Vorbim de persoane din centre pentru vârstnici sau centre pentru adulți sau copii cu dizabilități.

Cel mai mare număr de decese: Galați.
Județul cu cele mai multe persoane infectate din mediul rezidențial: Suceava. Din rândul angajaților, 223 sunt raportați infectați în întreaga țară, nu există decese.

Iată situația pe județe:

ARAD: 10 rezidenți infectați și un deces provin dintr-un centru din subordinea DGASPC. Un alt caz confirmat (și o persoană aflată în izolare) provin dintr-un centru privat din județ.

BOTOȘANI: 18 rezidenți infectați, 2 decese. Toate provin dintr-un centru privat.

BRAȘOV: 5 infectați și 2 decese, provin dintr-un centru privat.

BUCUREȘTI: 6 infectați (5 vârstnici dintr-un centru privat și un copil – centru public), 1 deces (centru privat pentru vârstnici), 2 copii vindecați.

DÂMBOVIȚA: 32 infectați și un deces, provin dintr-un centru al primăriei.

GALAȚI: total de 95 infectați (35 dintr-un centru al primăriei și 60 dintr-un centru privat) și 34 decese, 30 din centrul privat, 4 decese provenite din centrul primăriei.

HUNEDOARA: în total 67 infectați (14 din centru public, 37 din centre ale primăriilor, 16 din centre private) și 8 decese (1 deces din centru public, 3 din centre ale primăriilor, 4 decese din centru privat).

TIMIȘ: 1 rezident confirmat, din asistenţă maternală.

SUCEAVA: cel mai mare număr de infectați: 330 persoane, 2 decese. Dintre cei infectați: 310 provin din centre publice, 3 din centre ale primăriilor și 17 din servicii private. Persoanele decedate provin din centru public.

VRANCEA: 26 infectați (toți din serviciu public), 2 decese, tot din serviciu public.

shares