Galati | 20 de autobuze electrice vor intra în flota de transport public

20 de autobuze electrice vor intra în flota de transport public din Galați. Noile autobuze electrice și stațiile de încărcare pentru acestea sunt cumpărate cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR si costa 60 de milioane de lei. informează Primăria Galați.

Cele 20 de autobuze au lungimea de 12 metri și o capacitate de 74 de călători. Mijloacele de transport sunt echipate cu un motor ZF CeTrax – Electric Central Drive trifazat, având o putere nominală maximă de 300 kW cu un cuplu nominal de până la 4500 Nm și cu un sistem de baterii cu o capacitate nominală de 280 kWh, asigurând o autonomie de 302 km (E-SORT 2). Climatizarea autobuzelor este asigurată printr-un sistem dotat cu pompă de căldură.

Autobuzele vor fi echipate cu un sistem de monitorizare cu trei camere interioare și patru exterioare și vor fi dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Va exista o secțiune pentru scaunul cu rotile, cu o centură de siguranță montată pe peretele lateral, conform liderfm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *