Galati | 162 soferi au ramas fara permise de circulatie

foto_politie

1415 sancțiuni contravenționale au fost constatate și 162 de premise de conducere au fost reținute de polițiști, în urma unei acțiuni având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

 În ultima saptamana, polițiștii Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, polițiștii rutieri au constatat 1415 contravenții, dintre care 1393 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate astfel, 349 sancțiuni contravenționale pentru depășirea regimului legal de viteză, 403 pentru abateri pietoni, 47 pentru nerespectarea de către bicicliști a prevederilor legale, 594 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 162 de premise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 32 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 18 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reținute 45 de certificate de înmatriculare.

În cursul acțiunii au fost constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, 2 de părăsire a locului accidentului, 1 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 1 de refuz de recoltare a probelor biologice.