Galați | 12 milioane de euro europeni pentru modernizarea școlilor

scoala-1

Primăria municipiului Galaţi accesează fonduri europene, prin intermediul a două proiecte, pentru dotarea celor 48 de unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiu cu echipamente IT, dar şi cu aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului.

Primul dintre proiecte are ca obiectiv achiziţionarea de laptop-uri, proiectoare, routere wireless, camere web, tablete, etc., destinate atât elevilor, cât şi profesorilor. În acest sens, municipalitatea va depune proiectul ”Îmbunătăţirea infrastructurii TIC în domeniu e-educaţie prin achiziţia de echipamente IT pentru unităţile şcolare din Municipiul Galaţi, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2”, în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 55.357.174,16 lei cu TVA (peste 11 milioane de euro). Contribuţia proprie de la bugeul local al municipiului Galaţi este în cuantum de 1.107.143,49 lei cu TVA reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, scrie monitoruldegalati.ro.

Cel de-al doilea proiect prin care se accesează fonduri europene aprobat de Consiliul Local Galaţi are ca obiectiv principal dotarea şcolilor din municipiul Galaţi cu aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului, dezinfectanţi, echipamente de protecţie, măşti, combinezoane, etc. Este vorba despre proiectul „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru unităţile şcolare din municipiul Galaţi”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, cu o valoare totală de 6.624.402,72 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă 6.624.402,73 lei (Peste 1 milion de euro).