Galateanca cu o tumora cerebrala de 5 cm operata cu succes la Spitalul de Neurochirurgie

operatie neuro

O femeie de 67 de ani din Galați și s-a adresat medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie după ce a observat că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigațiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viața în pericol.

A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii. Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni.

„Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienților noștrii controale periodice pentru a ține sub observație sănătatea și pentru a nu-și pune viața în pericol”, a precizat doctor în Neurochirurgie, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Un bărbat de 51 de ani a primit o nouă șansă la viață după ce a fost operat de o tumoră cerebrală de aproximativ 10 cm. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore, iar specialiștii neurochirurgi au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a crește calitatea vieții pacientului.