Gala Internațională a Salvatorilor, la Iași

Sharing is caring!

Serviciul Voluntar de Ambulanță organizează o gală dedicată celor mai active voluntari, parteneri și sponsori din anul 2017. Evenimenul, care va avea loc pe data de 1 martie, are drept scop marcarea ”Zilei Internaționale a Salvatorilor”.

În cadrul galei ce marchează ”Ziua Internațională a Salvatorilor” va fi prezentat un raport de activitate al Serviciului Voluntar de Ambulanță pentru anul 2017. De asemenea, vor evolua artiști locali și se va organiza o licitație pentru copiii din Lungani, copii pentru care voluntarii SVA strâng bani pentru a le reconstrui casa care a ars anul trecut.

Potrivit raportului de activitate al Serviciului Voluntar de Ambulanță, în anul precedent s-au derulat campanii specifice constante de promovare a donării de sânge, atât în mediul online, cât și în mediul offline. Activități similare au fost desfășurate și în cadrul crizei copiilor nevaccinați, împotriva rujeolei, care a fost diminuată prin intervențiile făcute în teren, derulate în parteneriat cu Salvați Copiii Iași, la inițiativa Direcției de Sănătate Publică Iași.

De asemenea, reprezentanții SVA au informat aproximativ 2 000 de elevi în privința acordării primului ajutor, în acest sens fiind demarat un proiect pilot privind introducerea orelor periodice de asimilare a cunoștințelor de prim ajutor premedical la Școala Internațională Spectrum Iași, urmând ca programul să fie implementat și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași.

shares