„Gaițele” revin pe scenă!

GAITELE

Una dintre cele mai apreciate piese din dramaturgia romaneasca revine pe scena, dupa o pauza de 33 de ani. „Gaitele”, semnata de regizorul Alexandru Kiritescu, va avea premiera la finalul saptamanii, la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi. Este o piesa plina de umor, care ilustreaza viata lipsita de griji, dar fara noima, a unei familii bogate.

Piesa „Gaitele”, sub regia lui Alexandru Kiritesccu, se va juca in Sala Mare a Teatrului National, pe 11 ianuarie, incepand cu ora 19.00.

Ultima variantă a Gaițelor la Teatrul Național din Iași este a unui om care a făcut spectacole remarcabile în acest teatru. E vorba de regizoarea Nicoleta Toia. Un spectacol care s-a jucat foarte multă vreme. Era un spectacol foarte pregnant și foarte, foarte puternic, care a prilejuit niște creații absolut extraordinare.” a declarat regizorul Ovidiu Lazăr.

In piesa, rolul Margaretei era  interpretat, in urma cu mai bine de 30 de ani, de Mihaela Werner, actrita a Nationalului iesean.

Margareta este un rol care mi-a plăcut foarte mult. A și fost remarcat de presă și critica de specialitate. Acum am trecut peste un prag, peste un pod, sper să reușesc, cu experiența dobândită între timp. Recunosc că este o bucurie să joc această partitură. Am contribuit și eu la această opțiune de repertoriu.”, a mentionat actrița Mihaela Werner.

In noua piesa, rolul Margaretei este interpretat de tanara actrita Mălina Lazăr.

În teatru, întotdeauna a fost vorba de actriță – regizor. Că ne-am mai ciondănit, că poate unii nu pleacă acasă și mai au de discutat anumite probleme de la repetiții. Trebuie să spun, nu pentru că este tatăl meu, dar ca regizor este un om care intră în interiorul personajelor și, oricât de cinic ar părea, le scoate sufletul și ni-l pune nouă pe tavă pentru a înțelege cât mai bine rolul și să-l transpunem pe scenă într-un mod cât mai original.„, a marturisit actrița Mălina Lazăr.

Spectacolul va fi unul pe masura, spun protagonistii piesei de teatru.

„Există o presiune extrem de intensă: pentru text, pentru actori, pentru nevoia publicului într-adevăr de a se destinde. Dar destindere în sensul bun. Te duci la teatru, că plângi, că râzi, nu trebuie să simți că ai râs de te-ai dezintegrat.„, a adaugat Ovidiu Lazăr.

Primele trei spectacole se vor juca la Teatrul National „Vasile Alecsandri” cu casa inschisa, toate biletele s-au vandut deja. Preturile variaza intre 32 si 60 de lei. Piesa de teatru este una umoristica si transpune povestea unei mame si a celor doi fii ai sai. Povestea scoate in evidenta lipsa de cultura a oamenilor bogati, care duc o viata lipsita de griji, singura lor perocupare fiind cum sa calatoreasca mai des prin lume si cum sa faca bani fara sa munceasca.