Furtuna Pia lovește România cu forța unui uragan

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni din apropierea Crăciunului. Printre ţările afectate de fenomenul meteo se numără şi România. Meteorologii din Germania au denumit furtuna „Zoltan”, în timp ce specialiştii din alte ţări i-au pus numele „Pia”. Astfel, furtuna urmează să îşi facă efectul în perioada 21-22 decembrie 2023 şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h.

Administraţiile de Meteorologie din mai multe ţări euopene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Drept urmare, Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. În Olanda, specialiştii au emis o avertizare meteo cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Şi România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales în vest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi un viscol puternic în zona de munte, în acest weekend, informează Antena 3.

Sursa stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *