Furtuna Ciaran a creat probleme mari in Franta. O persoana a murit iar alte 15 au fost ranite

Un rănit grav  și cincisprezece răniți ușor au fost înregistrati după trecerea furtunii Ciaran în Franța, inclusiv 7 pompieri, potrivit unui nou raport comunicat de Gérald Darmanin în timpul vizitei sale la centrul de criză de securitate civilă din Paris.

Șoferul de marfă grea care a murit în Aisne a fost, se pare, „ deportat de vânt ” și a lovit un copac, indică ministrul de Interne. În prezent, el este singura victimă a furtunii.

980.000 de locuințe erau încă fără electricitate la prânz, inclusiv 575.000 în Bretania și 315.000 în Normandia. Erau 1,2 milioane în această dimineață. „ În Bretania, un sfert din locuințe au fost reconectate”, spune managerul rețelei de distribuție a energiei electrice. După ce a traversat  Bretania  și Canalul Mânecii, furtuna va trece peste nordul Franței și sudul Regatului Unit în această amiază. La Boulogne-sur-Mer și la Cap Gris-Nez au fost înregistrate rafale de aproximativ 150 km/h.

SNCF a numărat câteva zeci de incidente provocate de furtuna Ciaran, „legate în principal de căderile de copaci şi crengi care au zburat şi au căzut pe şine”, a indicat grupul public.

Traficul TER a fost întrerupt preventiv pentru toată ziua  de joi în Bretania, Pays de la Loire, Normandia, Centre-Val de Loire și Hauts-de-France. TGV-urile circulă doar între Paris și Rennes, Paris și Tours și Paris și Lille în regiunile în cauză, fără a deservi stații intermediare. În Île-de-France, traficul a fost întrerupt preventiv pe o parte a liniilor RER A și Transilien care deservesc vestul regiunii.

Aceste incidente au avut loc în principal în regiunile în cauză, dar altele au fost observate și în Île-de-France și „ într-o măsură mai mică în Aquitaine-Poitou-Charentes și Lorraine-Champagne-Ardenne ”, potrivit SNCF.

SNCF a mobilizat „ aproape 4.000 de agenți SNCF Réseau și 150 de trenuri de recunoaștere pentru a identifica pagubele și a efectua reparații la catenarele avariate, curățarea și curățarea șinelor ”, a indicat grupul. Reluarea traficului este programată vineri, dar SNCF evaluează pagubele pentru a ști dacă rețeaua se va putea redeschide peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *