Furt ca in filme la Iasi

foto_bani_2

Doi angajati dintr-o institutie bancara din Iasi sunt acuzati ca au sustras in jur de 2 milioane de lei din tezaurul bancii. Furtul s-a realizat fizic, acestia reusind sa iasa cu banii cash din unitate fara sa-i opreasca paza.  Au reusit sa manipuleze sistemul bancar si au modificat inclusiv etichetele de pe sacii cu bani, pentru a-si acoperi urmele.

Suspectii au fost prinsi  cand voiau sa alimenteze mai multe bancomate. Acestia au fost retinuti, la finalul saptamanii trecute dar au fost eliberati ulterior sub control judiciar. Jaful ar fi  avut loc in perioada 2014-2017. In tot acest timp angajatii au reusit sa isi ascunda urmele foarte usor, intrand in datele din sistemul informatic al bancii.

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Iasi sub coordonarea procurorului de caz efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul actiunilor de delapidare si fals informatic. In fapt, doi barbate, angajati ai unei unitati bancare sunt banuiti de faptul ca si-au insusit bani din gestiunea unitatii. In baza probatorului administrat, in cauza, cei 2 barbati acuzati de comiterea infractiunilor au fost retinuti 24 de ore, ulterior fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a declarat Ioana Bustiuc – purt. cuvant IPJ Iasi.