Furt de documente la Primăria Rediu

furt

Primarul comunei Rediu a depus o plângere la poliție pentru că ar fi surprins doi angajați pe camerele de luat vederi că ar fi luat documente din instituție. Din primele informații primite de la ceilalți angajați, faptele s-ar fi petrecut atât în timpul orelor de program, cât și în afara lor. Având în vedere gravitatea faptelor, primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu a sesizat polițiștii pentru a face lumină în acest caz.

Întreaga situație a fost prezentată pe rețelele de socializare de către primar, care trage un semnal de alarmă cu privire la întreaga situație. Vizați în această situație ar fi viceprimarul și contabila care și-ar fi încetat activitatea după 18 ani.

Evenimentul s-a produs pe 13-14 octombrie, am văzut din verificări, iar eu am aflat luni. Ne-am uitat din înregistrări și am văzut ce s-a întâmplat în intervalele acelea orare. Am făcut o ședință cu colegii care au văzut cam ce s-a întâmplat cu paznic și am suspiciunea că au fost documente. Trebuie să investigheze. Nu am fost de față”, a spus Ciprian Grosu, primar com. Rediu.

Din declarațiile autorităților, totul s-ar fi petrecut în octombrie, în ultimele 2 zile de activitate a contabilei, care împreună cu viceprimarul, dar și cu alte persoane, atât în timpul programului de muncă, dar și după program, ar fi luat mai multe sacoșe și cutii din Biroul Contabilitate, unele conținând documente, conform relatărilor unora dintre angajații primăriei.

Eu fac o inventariere, este în biroul de contabilitate. Problema este că acolo nu este o arhivă ca orice alt documente arhivat și numerotat. E foarte complicat. E un birou în care intră foarte multe documente. Nu se inventariază documente, a mai spus Ciprian Grosu, primar com. Rediu.

Viceprimarul nu a răspuns telefonic pentru a oferi un punct de vedere in acest sens. Acum, polițiștii fac cercetări în acest caz.