Frustrările lui Cristea și Pancu ies la iveală: ”E o glumă tristă”

cristea-pancu-1280x720

Frustrările acumulate de Andrei Cristea și Daniel Pancu ies la iveală, după ce ultimul a părăsit banca Iașului. Deși cei doi au negat tot timpul că ar fi existat un conflict între ei, declarațiile de după despărțire încep să scoată lucrurile ascunse sub preș.

Actualul antrenor al grupării din Copou, Andrei Cristea, s-a declarat nemulțumit de pregătirea fizică a elevilor săi, după meciul cu Petrolul, pierdut la scor de neprezentare.

“Sunt foarte supărat de ce s-a întâmplat, sunt multe lucruri de discutat. Cum am zis, am tratat partida cu gândul la meciul cu Astra, de duminică, am încercat diferite variante de joc. Avem probleme din punct de vedere fizic, vrem să aducem un preparator fizic italian, care să corecteze se s-a întâmplat, indicii fizici nefiind OK. Vrem să recuperăm şi alţi jucători până la meciul de duminică, Mihalache, Frăsinescu, Platini, trebuie să stăm bine şi mental. S-ar putea să fie important acest duş rece pentru partida cu Astra, care e crucială”, a spus Cristea la finalul partidei.

Fostul antrenor din Copou, Daniel Pancu, a reacționat la declarația făcută de Cristea.

„Echipa e tristă, dar a arătat determinare în destule momente. E o echipă debusolată, care nu are o cale de urmat. Simplul fapt că şefii au plâns după plecarea mea… Să vină un jucător E o glumă tristă dacă a spus lucrul acesta. E uşor de verificat, nu doar pe InStat. Cu Botoşani, chiar şi cu cazurile de COVID, la Mediaş şi acasă, parametrii la care mă uit eu sunt accelerările, decelerările… E foarte uşor de verificat acest lucru, suntem la acelaşi nivel, poate puţin mai sus sau mai în jos decât adversarii pe care i-am întâlnit.

Dacă el a spus lucrul acesta face o greşeală mare, imensă cred eu, să dea vina pe condiţia fizică a echipei. Îi urez baftă, dar să nu uite niciodată că sunt mulţi jucători noi, au nevoie de tonus, de integrare. Ar trebui să ştie că factorul principal la care trebuie lucrat e cel mental. Astea sunt câteva lecţii pe care le dau acum în direct. Are un lot mult mai bun decât în turul de campionat. Sper şi îmi doresc din tot sufletul ca Poli Iaşi să rămână în Liga 1
. Întrebaţi-l datorită cărui motiv a marcat şapte goluri în acest sezon. Hai să nu căutam vină prin spate. Întrebaţi-l pe Cristea de ce a marcat şapte goluri în acest sezon. Întrebaţi-l pe Cristea de ce se plângea că sunt antrenamentele prea tari sau pe marii conducători de la Iaşi. Dacă e, la 36 de ani… Sunt foarte rezervat acum, în ceea ce spun”, a declarat Daniel Pancu.