Fratii din judetul Iasi intoxicati cu insecticid pentru purici vor fi externati astazi

Cei trei frați care au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași, intoxicați cu insecticid organofosforat, vor fi externați în cursul zilei de astăzi.

”Copiii intoxicați accidental cu insecticid utilizat contra puricilor au stare generala bună. Terapia promptă și specifică în UPU, ATI, Toxicologie a determinat evoluția favorabilă a acestei intoxicații cu risc vital. Copiii vor fi externați azi după ultima evaluare paraclinică, de laborator.”, a declarat dr. Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”.

Copiii, cu vârste între 1 și 9 ani, au ajuns la mijlocul acestei săptămâni în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului ”Sf. Maria” după ce mama stropise cu insecticid în camere împotriva puricilor. Au mers cu toții la somn însă s-a alertat imediat ce a văzut că frații au început să se simtă rău.

Medicii avertizează că intoxicația cu insecticid organofosforat este extrem de periculoasă, mai ales în cazul copiilor, putând duce chiar la deces .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *