Franţa va amenda magazinele dacă lasă becurile aprinse prea mult timp. „Cumpătarea trebuie să devină o obişnuinţă”

Autorităţile franceze au dezvăluit joi un set de măsuri, printre care se numără şi subvenţii pentru instalarea de termostate inteligente în gospodării şi restricţii cu privire la orele de funcţionare a instalaţiilor de iluminat din magazine, pentru a se asigura de menţinerea pe o traiectorie descendentă a consumului de energie, transmite Bloomberg.

Măsurile anunţate joi se adaugă unui plan mai amplu de anul trecut destinat reducerii utilizării instalaţiilor de încălzire şi a consumului de electricitate în sectoarele public şi privat, după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa şi funcţionarea reactoarelor nucleare din Franţa a fost afectată de pauze prelungite. Chiar dacă preţurile la energie au scăzut faţă de valorile record atinse anul trecut, Europa se confruntă în continuare cu facturi mari la electricitate, pe măsură ce îşi intensifică eforturile de combatere a schimbărilor climatice.

Potrivit ministrului Tranziţiei Energetice, Agnes Pannier-Runacher, consumul combinat de electricitate şi gaze naturale al Franţei a scăzut cu aproximativ 12% faţă de nivelul anterior crizei, depăşind ţinta iniţială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.

Sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *