Franța a semnat un acord energetic cu Emiratele Arabe Unite pentru a renunța la importurile rusești

macron

Franței i s-au facut promisiuni privind noi livrări de energie din partea Emiratele Arabe Unite după discuțiile dintre președintele Emmanuel Macron și liderul Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, la Paris.

Emiratele Arabe Unite au devenit un partener cheie pentru țările occidentale, în timp ce se luptă pentru acorduri de energie la nivel mondial pentru a înlocui importurile din Rusia lovită de sancțiuni.

A fost semnat un acord între gigantul energetic francez TotalEnergies și compania petrolieră de stat ADNOC din Emiratele Arabe Unite „pentru cooperarea în domeniul aprovizionării cu energie”.

Asistenții lui Macron au spus înainte de întâlnire că Franța este dornică să asigure motorină de la națiunea strategică din Orientul Mijlociu.

„Emiratele Arabe Unite sunt dornice să sprijine securitatea energetică în lume, în general, și în Franța, în special”, a declarat șeicul Mohamed lui Macron, potrivit agenției de știri de stat emirate WAM.

„Ne-am vândut petrolul în Orientul Îndepărtat timp de 40 de ani și acum îl îndreptăm către Europa în această perioadă de criză”, a spus Anwar Gargash, un consilier al seicului.

Vizita președintelui Emiratelor Arabe Unite în Franța a venit după primul turneu în Orientul Mijlociu al președintelui american Joe Biden în calitate de președinte, care a inclus o vizită în Arabia Saudită pentru discuții privind energia.

Macron și Biden au fost auziți vorbind despre aprovizionarea cu energie din Orientul Mijlociu la un summit G7 la sfârșitul lunii iunie în Germania.