Franța a aprobat noi restricții pentru nevaccinați

PARIS, FRANCE - AUGUST 28: People wear medical masks after wearing of the mask is made mandatory by the government, following the recent increase in cases of the novel coronavirus (COVID-19) pandemic near the Eiffel Tower in Paris, France, on August 28, 2020. Julien Mattia / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Senatul Franţei a aprobat înăsprirea restricţiilor pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, inclusiv introducerea paşaportului de vaccinare. Măsurile au fost propuse de guvern pentru a combate valul al cincilea al epidemiei, dar au fost întâmpinate cu proteste de o parte a opiniei publice, mai ales după criticile dure ale preşedintelui Emmanuel Macron la adresa nevaccinaţilor.

Senatul a aprobat noile restricţii şi introducerea paşaportului de vaccinare cu 249 de voturi pentru şi 63 împotrivă. Senatorii au dat undă verde prevederilor ce impun ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în restaurante, spaţii culturale, trenuri pe distanţe lungi şi curse aeriene.

Până acum, nevaccinaţii puteau prezenta un test negativ la coronavirus.Senatul a decis ca aceste reguli mai stricte să se aplice doar dacă numărul pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din Franţa depăşeşte 10.000. În acest moment, sunt internaţi în jur de 24.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Pe viitor, cei care s-au infectat şi s-au vindecat de COVID-19 vor fi eligibili pentru un paşaport de vaccinare, ce permite acces neîngrădit la facilităţi şi evenimente. Paşaportul de vaccinare li se aplică persoanelor de 18 ani şi peste.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!