Fragmente dintr-o racheta au fost gasite in Transnistria

Fragmente dintr-o rachetă S-300 au fost găsite în Transnistria. Resturile au fost găsite pe un câmp din Chițcani, un sat din apropierea Tiraspolului, capitala de facto a teritoriului controlat de Rusia, recunoscut la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova.

Chitcani se află la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Ucraina. Unul dintre fragmentele de rachetă avea o lungime de aproximativ trei metri, a declarat un rezident local pentru un canal de televiziune controlat de stat.

Autoritățile locale au afirmat că o explozie a fost auzită în Tiraspol și în orașul vecin Bender în jurul orei locale 1:00. Nu au fost raportate pagube sau victime, potrivit Meduza.

Rusia a atacat Odesa, situată la aproximativ 90 de kilometri sud de locul unde au căzut fragmentele de rachetă în Transnistria. Atacul a ucis două persoane, a distrus mai multe grânare și a avariat grav un hotel de pe teritoriul portului maritim Odesa, abandonat de mai mulți ani, au raportat Forțele de apărare din sudul Ucrainei.

În total, Rusia a lansat 12 rachete de croazieră Kalibr, două rachete anti-navă Onyx și 19 drone kamikaze, în timpul nopții, asupra Ucrainei, potrivit Forțelor Aeriene.

Apărarea aeriană ucraineană ar fi doborât toate dronele și 11 rachete Kalibr, majoritatea deasupra regiunii Odesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *