Foto Video| Zeci de ierarhi celebrează ziua de prăznuire a Sfintei Parascheva

e1b975f2-4cb6-4224-af4d-4077003411d4

Astăzi, 14 octombrie, este ziua în care se celebrează Sfânta Parascheva. Aproape 60.000 de pelerini s-au rugat până acum, la moaştele ocrotitoarei Moldovei.

Liturghia săvârşită de IPS Teofan pe scena din dreptul Pietonalului a început la ora 9.30. După ce scaunele aşezate vor fi ocupate, reprezentanţii Jandarmeriei vor îndruma restul pelerinilor în dreptul unor spaţii publice de unde vor putea urmări slujba pe ecrane pentru a respecta regulile de distanțare socială.

Ieri, IPS Teofan a transmis un mesaj cu prilejul celebrării Sfintei Parascheva, în care a menționat că sunt mai puţini pelerini decât în anii trecuți și a explicat că oamenii au preferat să vină din timp, să amâne pe mai târziu sau să nu mai vină deloc.

„Pe toţi, Sfânta Parascheva îi binecuvântează, inima mare a Sfântului Gheorghe Pelerinul îi cuprinde pe toţi şi pe fiecare. Pelerinajul în sine este un act tămăduitor… Mergem mai departe cu gândul la cei din spitale, bolnavi, medici, asistente medicale, infirmieri, cei care în aceste zile sunt pe linia primă a frontului.”, a spus IPS Teofan în mesajul său.

În acest an, timpul de așteptare la coadă nu a depășit 30 de minute.