FOTO/VIDEO. Vasile Puscasu, inconstientul, loveste din nou

astoria

Afaceristul Vasile Puscasu a fost protagonistul unui gest de o inconstienta teribila care se putea incheia cu o tragedie. Patronul Hotelului Traian a dat ordin oamenilor sai de a taia tevile de evacuare a gazelor centralei termice care asigura incalzirea Hotelului Astoria. Ba mai mult, acestea au fost infundate cu materiale textile desi in incinta unitatii hoteliere erau cazati clienti. Cladirea putea sari in aer daca angajatii Hotelului Astoria nu sesizau la timp defectiunea. Ieri, politisti si criminalisti s-au deplasat  la fata locului pentru a efectua cercetari.

Adrian Danu- administrator Hotel Astoria Iasi: „Joi seara am sesizat ca una dintre pompele de apa care impingeau condensul catre fluviala, efectiv arunca apa afara. Nu am putut sa ne dam seama la fata locului  fiind intuneric afara ce se intamplase asupra tevilor de evacuare a noxelor. In dimineata zilei de 15 am constatat cu stupoare faptul  ca tevile erau infundate cu cearceafuri si prosoape”.

Reprezentantii Hotelului Astoria au pus la dispozitia oamenilor legii imaginile de pe camere de supraveghere care surprind momentul in care un angajat de la Hotelul Traian se urca pe scara si acopera una dintre camerele video.

Adrian Danu- administrator Hotel Astoria Iasi: „Am ajuns intr-o situatie incredibila, extrem de nociva pentru mediu inconjurator, pentru clienti pentru ca efectiv era sa sarim in aer in orice clipa. Efectiv ne-a protejat Dumnezeu. Stam cu o frica sa nu recidiveze treaba, sa nu se intample din nou aceeasi problema. Cei de la politie ne-au rugat sa sunam imediat la 112. Am incercat sa incropim o paza in parcarea subterana acolo unde s-a intamplat evenimentul si sa speram ca vom prinde sanatosi ziua de maine”.

In momentul in care s-a produs evenimentul in hotel erau cazati clienti, acestia fiind nevoiti sa stea in frig si fara apa pana la remedierea situatiei. Din momentul in care a preluat Hotelul Traian, Vasile Puscasu a pornit un adevarat razboi cu Hotelul Astoria. Cum cele doua hoteluri au spatii comune care asigura accesul spre strada Lapusneanu si Piata Unirii, Vasile Puscasu a montat o usa pe care o tinea incheiata sub cheie, cu pretextul ca are bunuri in subsol ce pot fi furate.

In luna iunie 2019, efectuand fara autorizatii, Vasile Puscasu a construit o terasa intr-o laterala a hotelului, in zona protejata istoric. Primarul Mihai Chirica a numit atunci constructia “cotet de gaini” si “magazie de lemne” iar “anexa” a fost demolata.

Tot in 2019, Vasile Puscasu a amenintat o echipa de la Delgaz Grid, fluturand cu seninatate o ranga in fata muncitorilor. Acestia aveau tot dreptul sa intervina la unul dintre transformatoarele apartinand furnizorului de energie electrica.

“Deocamdata peretele asta este al meu, s-a schimbat legea, E.ON sau Delgaz cum se numeste nu platesc un leut”, le spunea Vasile Puscasu muncitorilor veniti sa intervina la transformatorul proprietate E.ON.

Hotelurile Traian si Astoria sunt lipite unul de altul iar in trecut acestea apartineau omului de afaceri Danut Prisecariu. Ambele au fost scoase la licitatie dupa falimentul Alimentara SA iar Hotelul Astoria a ajuns in proprietatea FEG Iasi, detinuta de omul de afaceri Cristian Stanciu iar Hotelul Traian a fost preluat de Vasile Puscasu.

In prezent s-a deschis un dosar penal iar organele abilitate efectueaza cercetari fata de actiunile lui Vasile Puscasu.