Foto Video| S-a deschis expoziţia „Flori de Toamnă”

WhatsApp Image 2021-10-30 at 11.42.13

Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași organizeaza cea de-a 45-a editie a expozitiei „Flori de toamna”, în perioada 30 octombrie – 21 noiembrie. Vizitatorii pot admira soiurile de crizanteme, tufănele, varză decorativă sau alte sortimente.

Deschiderea evenimentului s-a făcut în prezența rectorului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Tudorel Toader, și a primarului Mihai Chirica.

„La momentul acesta de deschidere a expoziției de crizanteme «Flori de Toamnă» o expoziție tradițională, a 45-a ediție, o expoziție pe care lumea o așteaptă. Este un moment de bucurie la care să vină, să viziteze, să se împrospăteze din acest punct de vedere. Sigur eu ce aș putea observa, faptul că expoziția crește așa în calitate an de an și, foarte important, sensul pe care-l urmăm, pe care-l dezvoltăm. Sigur expoziția de anul acesta se înscrie în lista evenimentelor consacrate al 161 lea an de la înființarea Univeristății.”, a transmis Tudorel Toader.

„E știință și artă in același timp ceea ce se întâmplă aici an de an și, pratic, o încununare a unui succes al activității anuale din domeniul de activitate al Gădinii Botanice din Iași, expoziția de flori de toamnă, , unde sigur crizantemele domină de departe această expoziție. Ce pot să spun este că sunt mândru de activitatea pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Grădina Botanică din Iași o desfășoară spre încântarea cetățenilor noștri și nu numai. O emblemă, o emblemă a orașului, o emblemă a țării, un motiv în plus pentru a putea să primim recunoșterea cuvenită a unui oraș universitar, a unui oraș care a dat și va da în continuare foarte multe lucruri pentru țară și pentru întreaga planetă.”, a transmis primarul Iașului, Mihai Chirica.

Accesul în Grădina Botanică este condiționat de certificatul verde. Vor exista fluxuri de verificare ale certificatului verde la intrări, dar şi la cele trei sere interioare care găzduiesc amenajări speciale. Conform informaţiilor oferite de către reprezentanţii grădinii, vor exista restricţii suplimentare şi pentru persoanele care vizitează serele interioare: nu pot fi prezente mai mult de 30-35 de persoane în acelaşi timp înăuntru. Va fi suplimentat personalul de pază cu portari de la alte corpuri ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), care vor verifica certificatele cu tablete şi cu telefoane aflate în dotare.

„Am încercat să asigurăm o rotaţie prin vizitarea acestor trei puncte, să fie mai puţină presiune şi mai mic rândul. Sper ca lumea să înţeleagă, tot ceea ce facem este să respectăm regulile aflate în vigoare la nivel naţional. Ştim că preferăm cu toţii un interval orar, care de regulă este în jurul prânzului, 12 – 14, dar dacă vor fi evitate perioadele acestea preferate de toţi vizitatorii în acelaşi timp, cred că putem evita aglomeraţii şi timpi de aşteptare”, a declarat prof.dr. Cătălin Tănase, directorul grădinii.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00-16.00, iar pretul unui bilet de intrare (fara reducere) va fi de 15 lei.