Foto Video| Percheziții la 18 traficanți de migranți

1633426943218-14557-S4

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin au efectuat 19 percheziții la domiciliile unor traficanți de migranți. 18 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au fost duse la audieri, în baza mandatelor de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie a anului 2021, în municipiul Timișoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi fost implicată în traficul de migranți.

Astfel, începând cu luna iulie și până la data de 30 septembrie au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană.

Grupurile de migranți, formate în general din 4-16 persoane, ar fi fost preluate din zona frontierei României cu Serbia, urcate în taximetre și conduse în municipiului Timișoara, unde ar fi fost cazate în apartamente închiriate, ori debarcate în apropierea unor centre comerciale, pentru a se adăposti.

În fapt, migranții care ar fi reușit să achite prețul solicitat de persoanele bănuite, respectiv sume cuprinse între 500 și 1.500 de euro de persoană, pentru operațiunile desfășurate strict pe teritoriul județelor Timiș, Arad și Hunedoara, ar fi fost transportați de către cetățenii români, în maxim 3 zile de la cazarea lor, într-una din parcările amplasate pe autostrada A1, în apropierea localităților Ilia, Chizătău, Șuștra, Giarmăta, Șagu, M11, Pecica și centura ocolitoare Lugoj, unde aceștia s-ar fi ocupat de identificarea unor autotrenuri nesigilate, pe care le-ar fi deschis, pentru a verifica tipul de marfă și destinația, stabilind astfel dacă respectivul autotren poate sau nu să fie încărcat cu migranți. 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 83 de telefoane mobile, 5 laptop-uri, 2 tablete, 1.950 de euro, 6.550 de lei și documente.