Foto Video | Incendiu de vegetație în zona Industrială a Vaslului. Focul s-a extins la o clădire și un depozit de cartoane

WhatsApp Image 2022-03-22 at 19.21.27

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în zona Industrială a municipiului Vaslui, în zona fostei „Ceramica”. Focul s-a extins la o clădire și la un depozit de cartoane.

La fața locului au intervenit Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu patru autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA). D

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. Incendiul a cuprins o suprafață aproximativ 1.000 metri pătrați.

Nu au fost înregistrate victime.

Au ars peste 16 tone deșeuri de hârtie, 5 tone deșeuri din materiale plastice, două tone deșeuri textile, un motostivuitor, două prese pentru balotarea materialelor reciclabile.

S-au degradat bunurile din două birouri și dintr-un atelier electric, diverse scule și utilaje.

Au fost salvate: restul clădirii de birouri, peste 30 tone materiale reciclabile, trei tuburi de oxigen, trei autovehicule de mare tonaj, diverse scule și utilaje.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la o presă folosită pentru balotarea materialelor reciclabile.