Foto Video | Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanţa. A fost trecut în acte cu valoarea de 10 mii de euro

1639121550296-15223-S4

Un autovehicul de lux, UnitFisker Karma Ecosport, importat din Emiratele Arabe, a fost oprit de polițiști în Portul Constanța. Mașina a fost subevaluată la 10 mii de euro în acte, dar prețul real ar fi de 5 ori mai mare.

Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român.

Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.