FOTO/VIDEO. Accident grav pe Centura Iașului

Un accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe centura Iașului. Un autoturism s-a răsturnat, dar a fost repus pe poziții. Trei victime au reușit să se autoevacueze din autoturisme. O persoană primește îngrijiri la fața locului.

Un grav accident rutier a avut loc astazi pe soseaua de centura, in comuna Miroslava. În urma impactului dintre doua autoturisme, 5 persoane au fost rănite. Traficul în zonă a fost blocat mai multe minute până la eliberarea zonei iar victimele au primit îngrijiri medicale de specialitate.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13. Un autoturism inmatriculat in judetul Iasi s-a răsturnat dar a fost repus pe poziții. Trei victime din aceasta masina au reușit să se autoevacueze primind îngrijiri medicale la fața locului. Mai grav a fost ranita o pasagera care a fost directionata in Unitatea de Primire a Urgentelor pentru evaluare si tratament de specialitate.

prof. Univ. Diana Cimpoeșu – medic șef UPU SMURD Iași

„O politrauma cu traumatism toracic cu pneumotorax, este in UPU. Tot aici va mai fi adus un al doilea pasager din acelasi autovehicul. Șoferul, împreună cu cel de-al patrulea pasager sunt cu traumatisme cranio-cerebrale ușoare, unul cu pierderea stării de conștiență, dar revenirea ei după intervenția medicală și sunt duși în Unitatea de Primire Urgență a Spitalului de Neurochirurgie. Șoferul celui de-al doilea autoturism a fost evaluat, era stabil hemodinamic și a refuzat la momentul intervenției transportul la spital.

Un sofer din judetul Suceava care mergea spre rudele din Iasi a lovit o alta  mașină în care se aflau patru persoane. Acesta a mărturisit că nu a putut să evite impactul, în timp ce, șoferul autoturismului inmatriculat in Iasi a afirmat că vinovat ar fi conducatorul auto din Suceava care circula pe constrasens.

Vasile Crețu – șofer:

„Ei nu  erau în mișcare, s-au pus când eram aproape de ei. Au dat semnalizare stânga și au intrat pe banda de mers, iar eu ca să nu îi lovesc, ei trecuseră de centrul drumului, eu am tras stânga de volan și am intrat drept în ei. Nu eram  în depășire, doar am văzut că este linie continuă. Am frânat, dar degeaba că am intrat în ei

La faţa locului au intervenit un echipaj de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă mobilă si doua echipaje apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta.