Foto Timiș| Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia provocat de un pacient

colaj-incendiu-gataia-700x336

foto: opiniatimisoarei

Un pacient internat la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș, a provocat un incendiu. Focul a izbucnit intr-un salon aflat la parterul unuia dintre pavilioanele unitatii medicale.

S-a activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au acționat 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscari mecanice, 2 autospeciale de transport personal si victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD si 2 autospeciale de prima interventie si comanda.

Ajunsi la fata locului popierii au constatat ca incendiul nu se mai manifesta cu flacara deschisa, erau doar degajari de fum. Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane. Din fericire, nicio persoana nu a necesitat ingrijiri medicale. În urma cercetarilor de la fata locului, echipajele au constatat ca incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timis.

Incendiul a fost provocat de un pacient care a dat foc unei saltele.

„A cerut unui alt coleg, pe geam, o brichetă. Cu bricheta a dat foc la saltea. Nu s-a întâmplat nimic. Salteaua fiind de spumă a fumegat foarte tare, asistentele și infirmierele au scot toți pacienții și i-au mutat în pavilionul alăturat”, a declarat Diana Bucure Sas, director de îngrijire medicale, la Antena 3.

Incendiul a fost lichidat.

sursă foto: opiniatimisoarei