Foto Suceava | Incendiu la o gospodărie din Gura Humorului. O femeie a ajuns la spital

photo_2022-03-31_10-17-49

Ieri, un incendiu a izbucnit la o casă de locuit și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la locuințele învecinate. O femeie de 68 de ani a suferit un atac de panică și a fost transportată la spital.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Capu Câmpului, Valea Moldovei și Cornu Luncii cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

Au ars: casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, bucătăria de vară pe o suprafață de aproximativ 35 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și o anexă pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Au mai ars circa 10 metri cubi lemn de foc, unelte agricole, 5 tone de cereale, 10 tone plante furajere, elemente de mobilier și alte bunuri. Flăcările au afectat și tâmplăria din PVC a unei locuințe învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.