FOTO Suceava | Accident rutier cu două persoane rănite, la Plopeni. Un pompier aflat în timpul liber a acordat victimelor primul ajutor

WhatsApp Image 2022-08-17 at 10.18.11

Un accident rutier cu două autoturisme implicate a avut loc dimineață pe raza localității Plopeni. Două persoane au fost rănite, dintre care una a fost încarcerată. Ambele persoane sunt conștiente și cooperante.

Potrivit ISU Suceava, s-a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și 3 echipaje SAJ.

Persoana încarcerată a fost extrasă. Ambele victime au fost transportate la spital.

În accident a mai fost implicată o a treia persoană, fără mărci traumatice vizibile. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Înainte de sosirea echipajelor, primul care a gestionat situația la locul accidentului rutier a fost plutonierul adjutant Cristian Iavni (Detașamentul de Pompieri Suceava), care era ieșit din tura de 24 de ore și se deplasa către domiciliu.

Acesta a acordat primul ajutor medical victimelor și a stabilizat mașina care se afla pe carosabil, și în care se aflau cele două persoane rănite, pentru a nu ajunge în șanțul de pe marginea carosabilului.

Ulterior, la sosirea echipajelor, a ajutat la balizarea zonei de intervenție și la celelalte operațiuni specifice ale pompierilor militari.

„Îl felicităm pentru implicare și pentru spiritul de salvator de care a dat dovadă, prin intervenția sa contribuind la acordarea primelor îngrijiri cu rapiditate persoanelor implicate în accident, știut fiind faptul că, în aceste situații, fiecare secundă contează”, au transmis reprezentații ISU Suceava.