Foto| Rețea de traficanți ieșeni, destructurată. Plantații de Cannabis găsite în Șipote

foto 3

8 ieșeni au fost reținuți ieri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării și a introducerii în țară.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpaţii au abordat diferite modalități de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor cât și outdoor, fie la importul din afara țării, iar, ulterior, drogurile astfel obținute le-au oferit spre vânzare. De asemenea, o parte dintre ei au alimentat piețele de cannabis de pe raza județului Iași, dar și a altor județe limitrofe, de mai mult timp, realizând astfel profituri substanţiale.

În urma a 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (hașiș), 460 de plante cannabis totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înființarea și întreținerea culturilor indoor şi fertilizanți, precum și sumele de 54.000 de euro, 61.000 de lei.

Astăzi, inculpaţii vor fi prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.