Foto | Protest pe unele secții de la Spitalul Județean Botoșani

9-protest-pe-unele-sectii-de-la-spitalul-judetean-guvernati-fara-sa-dezbinati-galerie-foto

Angajații de la Secțile de Boli Infecțioase, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie ale Spitalului Județean Mavromati din Botoșani au organizat astăzi un protest spontan.

Ei solicită recunoașterea eforturilor fiecărui salariat din Sănătate prin acordarea drepturilor salariale cuvenite.

Angajații au avut în mână pancarte cu diferite mesaje precum Stop dezbinării echipei medicale, Guvernați fără să dezbinați!

Iată solicitările Federației „Solidaritatea Sanitară”:

1. Acordare drepturilor salariale legitime:

a. Plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv personalul nemedical-TESA);

b. Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

2. Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector. Federația „Solidaritatea Sanitară” precizează public că partea privitoare la sănătate din PNRR a fost elaborată de Guvernul anterior prin încălcarea obligațiilor, asumate de Ministerul Sănătăți, de includere în toate strategiile acestuia a celor convenite în cadrul contractului colectiv de muncă și prin încălcarea obligațiilor exprese ale Comisiei U.E. de a elabora PNRR cu consultarea partenerilor sociali. Pentru o corectă înțelegere a situație prezentăm în anexa la prezentul comunicat strategiile de acțiune ce trebuie incluse în PNRR.

3. Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din sănătate.