Foto | Protest împotriva vaccinării obligatorii la Viena. 20.000 de oameni au ieșit în stradă

AUSTRIA-HEALTH-VIRUS-DEMONSTRATION

foto: FLORIAN WIESER/APA/AFP via Getty Images

Circa 20.000 de oameni s-au adunat, astăzi, în Viena pentru a protesta împotriva restricţiilor de combatere a pandemiei şi a vaccinării obligatorii. 1.400 de polițiști au fost prezenți pentru a evita incidentele.

Protestul a fost organizat de Partidul Libertăţii din Austria (FPO, de extremă dreapta), care a numit obligativitatea vaccinării „dictatură”.

Pe pancartele protestatarilor au fost mesaje precum „Dictatură”, „Vaccinare obligatorie = Fascism” și „S-au întors naziştii”, iar cunoscutul mesaj de campanie al fostului preşedinte american Donald Trump, „Make America Great Again” (Să redăm măreţia Americii), a fost adaptat local sub forma „Make Austria Free Again” (Să redăm libertatea Austriei). A fost inclus și sloganul feminist folosit în proteste din întreaga lume pentru a apăra drepturile reproductive „Trupul meu, alegerea mea ”.

Deși manifestarea a fost una pașinică, poliţia a făcut câteva arestări şi a efectuat controale pentru a garanta securitatea, amintindu-le totodată participanţilor să poarte măşti şi să păstreze distanţa fizică regulamentară.

Începând cu februarie 2022, toate persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani şi care locuiesc în Austria – cu excepţia gravidelor sau a persoanelor cu probleme medicale nevaccinate împotriva COVID vor primi amenzi de până la 3.600 de euro .

În această ţară, 68% din populaţie este imunizată cu schema completă.

Sursă foto: FLORIAN WIESER/APA/AFP via Getty Images