Foto| Procurorii au făcut portretul robot al fetiței care a fost găsită moartă în Arad

c2g9N2QxMDRmNGRhOGM4MTI4ODI5YjYxYzZiMDE1YzFkOTc=.thumb

Specialiștii au făcut portretul robot al fetiței de aproximativ 6 ani, care a fost găsită, sâmbătă, moartă lângă un cimitir din Arad. Procurorii fac apel la populație pentru a putea să identifice victima.

Potrivit procurorilor, victima găsită în 30 octombrie în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir, avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten lung de aproximativ 25 cm.

Decesul a avut loc cu o zi-două înainte ca trupul ei să fie găsit.

„Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  a fost sesizat despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu. După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C. Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”, a comunicat, luni, Parchetul Tribunalului Arad.

La fața locului s-au făcut în primă fază doar acte de urmărire penală urgentă pentru stabilirea infracțiunii și identificarea persoanelor care au legătură cu fapta. Când a fost găsită, a existat suspiciunea comiterii infracțiunii de profanare de mormint, iar astăzi s-a dispus extinderea cercetărilor pentru violenţă în familie

S-au identificat camerele de supraveghere din zonă pentru verificarea imaginilor filmate.

„De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului. Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice. Prin ordonanţa din data de 30.10.2021 s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad. În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, potrivit procurorilor.

Autoritățile verifică minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

„Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere”, au transmis anchetatorii.