FOTO: Pompierii gălățeni, salvatori pentru oamenii rămași în nămeți, după o gardă de 24 de ore. Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi

WhatsApp-Image-2023-01-28-at-14.58.58

Nici județul Galați nu a scăpat de furia vremii. Astfel că, autoritățile locale împreună cu pompierii voluntari lucrează pentru deszăpezirea principalelor căi rutiere. In localitatea Cuca sunt 20 de mașini blocate în nămeți de zeci de ore. Un microbuz cu 4 cetățenii moldoveni se află blocat la Vlădești, o mașină cu o femeie gravidă între Maciseni și Valea Mărului și o cisternă cu 40 de tone de motorină este blocată in municipiul Tecuci.

În municipiul Galati pe str. Oltului, un copac a cedat sub greutatea zăpezii și a căzut peste un autoturism. Se acționează cu o autospeciala de la Detasamentul de Pompieri Galati.

De asemenea, pompierii voluntari care au intervenit astăzi pentru a ajuta la scoaterea oamenilor blocati în zăpadă, stau in frig de 5 ore, după ce au ieșit din tura de serviciu de 24 de ore. Aceștia au ajutat la deszăpezirea unei ambulante între Schela și Smârdan, apoi au schimbat traseul pentru că nu puteau înainta. Acum aceștia se află în zona Izvoarele spre Independenta, ajută șoferii care au derapat.