Foto | Poliția intervine la LPS Iași. Cineva ar fi dat cu spray lacrimogen

WhatsApp Image 2021-11-10 at 11.21.20

În incinta Liceului cu Program Sportiv din Iași un elev a pulveizat pe fereastră spray paralizant, iar vântul ar fi adus vapori și în sala de clasă.

https://youtu.be/nSBidoChblg

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție și o ambulanță SMURD.

„Astăzi, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați despre faptul că, unui cadru didactic din mun. Iași i s-ar fi făcut rău din cauza inhalării vaporilor unui spray iritant lacrimogen.”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție.

Profesoara care avea ore în clasa unde s-a întamplat incidentul acuza dureri de ochi și a fost transportată la spital.

„Astăzi, în timpul orei de logică, doamna profesor a simțit un miros înțepător în clasă, a venit, m-a anunțat și am mers la clasa respectivă. Din discuțiile pe care le-a avut, un elev are în posesie un spary paralizant. Am anunțat imediat, prin asistena medicală, serviciul salvare. Doamna pofesor a fost supusă unor teste și a plecat su salvarea la Policlinică. Noi, la nivelul școlii, vom seclanșa o anchetă, vom studia evenimentul respectiv, urmând a lua măsurile legale de cercetare paralel cu ancheta pe care o va desfășura poliția.”, a declarat directorul LPS Iași, Ilie Gheorghica.

Elevul nu a avut intenția de a răni pe cineva.

„A făcut o probă, a dat pe geam, în afară.”, a adăugat directorul.

Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale.