FOTO Neamț | Un TIR încărcat cu stupi s-a răsturnat

WhatsApp Image 2022-06-25 at 15.38.58 (2)

Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe E 85 în localitatea Hanul Ancuței, din comuna Tupilați. Un TIR încărcat cu stupi s-a răsturnat în afara părții carosabile. Cetățenii din zonă au primit un mesaj RO-ALERT.

„La locul producerii evenimentului se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Din echipajul de la Piatra Neamț fac parte doi subofițeri care cresc albine.

Se va acționa pentru crearea unei perdele de apă (ceață fină) în vederea localizării albinelor.

Cei doi pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț (plt. adj. Istrati Adrian și plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu proprietarul albinelor și apicultori din zonă au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică.

De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare și a fost dus tot în câmp, unde aparținătorul își va reorganiza familiile de albine.

La locul producerii evenimentului au rămas 5 lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleață. La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului (după cum ne-a comunicat un crescător de albine).

Localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceață fină)”, au transmis reprezentanții ISU.