FOTO Neamț | Un medic rănit, după ce a încercat să salveze pacienții care se aflau în secția în flăcări de la ATI

cfff2485-19c0-40fb-b490-05c419fefb98

UPDATE 20.30: 10 pacienți decedați la această oră. Alți 6 vor fi transferați la Iași.

UPDATE 20.20: Ministrul Sănătății, Nelu Tataru se va deplasa in această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situatiei.

UDPATE 20.00: O ambulanță SMURD cu medic și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

Șapte pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.
Citește și: https://telem.ro/arde-sectia-de-terapie-intensiva-de-la-spitalul-judetean-piatra-neamt-cel-putin-sapte-morti-si-alte-persoane-ranite/

”Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.”, transmite conducerea spitalului.