Foto| Mii de parfumuri și haine contrafăcute de peste 1,5 milioane lei, confiscate în PTF Giurgiu

WhatsApp Image 2021-11-28 at 16.56.24

Poliția de Frontieră a descoperit peste 5.300 de produse contrafăcute în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

În cursul acestei dimineți, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unei autoutilitare, conduse de către un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, 62 de colete care conțineau deodorante de cameră.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând faptul că, în coletele sus-menționate de aflau de fapt parfumuri, toate inscripționate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.994 de parfumuri.

Șoferul autoutilitarei a declarat polițiștilor de frontieră faptul că nu deține documente de proveniență pentru marfa transportată.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 1.397.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

*De asemenea, în cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, colegii noștri au descoperit în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, peste 1.300 de bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, de marochinărie și parfumuri.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că, bunurile aparțineau unor cetățeni străini, doi turci, în vârstă de 39, respectiv 49 de ani și unui bulgar, în vârstă de 43 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 183.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.