Foto | ÎPS Teofan, singurul mitropolit care a intrat în secția Covid

WhatsApp Image 2021-11-17 at 17.03.57

Momente pline de emoție și semnificație, după ce Mitropolitul Teofan a binecuvântat pacienții infectați cu Sars-CoV-2 internați pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Imbracăt ca un medic, în combinezon, cu mănuși, mască și vizieră, Înaltul Prelat s-a rugat pentru sănăntatea pacienților care au dezvoltat o formă medie spre severă a bolii. Acesta a ieșit în curtea spitalului unde a ținut Sfantul Maslu pentru toți angajații unității medicale.

Nimeni nu a știut de planul lui ÎPS Teofan. Angajații spitalului știau doar de slujba din curtea unității medicale. Mitropolitul nu s-a mulțumit cu atât și a vrut încă de la început să binecuvnteze pacienții din salonul de Terapie Intensivă.

„În total am îngrijit la un moment dat 65 de pacienți.”, i-a spus Florin Roșu Mitropolitului.

IPS Teofan: „La ATI concomitent?”

dr. Rosu: „Da. Cea mai mare terapie din Romania. Dar haideți să mergem sus. Sunt cele mai multe paturi de Terapie Intensivă aflate în subordinea unui spital din țară.”

IPS Teofan: Este și partea țării cea mai populata în afaraă de București și Ilfov.

Înaltul prelat a ținut o predică celor din prima linie. La final i-a felicitat pentru meseria pe care o prestează. Printr-un gest de admirație a spus că se va închina în fața celor care poartă halate albe.