Foto| Intervenție de 5 ore a Apelor Române pentru a opri extinderea poluării de pe Dunăre

260322917_224475219812019_3722606659882801692_n

Inspecția Bazinală de Apă, Poliția de Frontieră și Poliția Căpitănei Navale continuă acțiunile de verificare și control pentru identificarea poluatorulu. Apele Române au intervenit pentru stoparea poluării de 10 km pe Dunăre, în dreptul localității Gruia.

Echipele de la Apele Române Jiu (ABA) intervin în zona Gruia pentru limitarea poluării și identificarea poluatorului. În acest moment poluarea a fost diminuată. Pe suprafața apei, la kilometrul 851 al Dunării, a fost semnalată, aseară, o substanță uleioasă, în zona localității Gruia.

Poluarea a fost anunțată de către partea sârbă, iar reprezentanți ai Laboratorului de Calitate a Apelor și ai Inspecției Bazinale de Apă s-au deplasat imediat la fața locului pentru a preleva probe de apă. De asemenea, aceștia au inspectat albia minoră a fluviului în zona Porților de Fier II și au constatat că irizațiile uleioase provin din amonte.

Din primele estimări, sursa de poluare ar proveni de la navele care tranzitează Dunărea. Pentru a preveni extinderea substanței poluante, echipele Apelor Române Jiu intervin pe suprafața apei cu bărci și cu materiale specifice combaterii poluărilor accidentale. Totodată, reprezentanții Hidroelectrica S.A (administratorul Porților de Fier) au acționat în zona lacului de acumulare.

Administrația Bazinală de Apă Jiu a informat despre incident Căpitănia Portului Calafat, precum și Compania de Apă Oltenia care asigură alimentarea cu apă a orașului Calafat.Monitorizăm zona pe sectorul Drincea-Cetate-Calafat. Vom reveni cu amănunte.