Foto. Incendiu urmat de explozie, într-un garaj. O persoană de 60 de ani, surprinsă în mijlocul flăcărilor

DDBA29EA-30F5-4325-9EAD-E12978EAE458

Sectia de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj din localitatea Vetrișoaia, comuna Vetrișoaia. La fața locului a intervenit și SVSU Vetrișoaia cu o autocisternă cu apă și un echipaj de voluntari.


La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui garaj și a unui autoturism, existând pericolul de propagare la o locuință din apropiere.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, în garaj se produsese o explozie în care a fost surprinsă și o persoană. Victima, o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 60 ani suferise arsuri, dar era conștientă.


Victima a primit primele îngrijiri medicale în ambulanța SMURD, după care a fost transportată la Compartimentul Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, aceasta fiind diagnosticată cu arsuri de gradele I și II pe față, pe gât și pe membrele superioare.


Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței din apropiere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.


Au ars: acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătrați, circa 50 litri benzină, diverse scule, aparate electrice și produse textile.
Au fost distruse: un autoturism (în proporție de aproximativ 70%), un compresor, diverse utilaje.


A fost salvată locuința. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalația electrică.