Foto | Gradinita moderna pentru copiii din comuna Cotnari

WhatsApp Image 2021-09-23 at 17.47.42

Vesti bune pentru parintii din comuna Cotnari. In mai putin de doi ani, acestia vor beneficia de conditii moderne de invatare, conform standardelor europene. Si asta datorita unui proiect lansat recent de autoritatile locale, care vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale prin modernizarea si dotarea actualei gradinite cu program normal. Este un proiect mult asteptat de intreaga comunitate din Cotnari.

Primaria Cotnari a lansat recent proiectul „Reabilitare, modernizare si dotare gradinita cu program normal Cotnari”, ce vizeaza imbunatatirea infrstructurii educationale si a dotarilor din aceasta unitate de invatamant.

Vasile Cretu, primar comuna Cotnari: „Este un proiect de investii pentru reabilitarea gradinitei din satul Cotnari, in valoare de 2,4 milioane lei. Gradinita are o suprafata utila de 650 mp, iar proiectul presupune modernizarea si dotarea acesteia, vor fi decapatiperetii, acoperis si finisaje interioare noi si asa cum spuneam si mai devreme era necesara modernizarea intrucatgradinita a fost construita in anii 70-80. Astfel vor beneficia de o modernizare corespunzatoare la nivel european acesti copii.”

Printre activitatile de modernizare ce urmeaza sa fie facute la gradinita sunt: dotarea spatiilor de clasa, bucatarie, sala de mese si vestiar si amenajarea unui spatiu de joaca. In acest moment la gradinita din Cotnari sunt inscrisi 70 de prescolari, numarul total de locuri fiind de aproximativ 120.

Oana Pralea, director Scoala Profesionala „Stefan cel Mare”Cotnari: „ O sa aducem prescolarii in corpul de la Scoala Profesionala Cotnari unde avem spatii libere, sali de clasa, avem aviz DSP, iar pentru programul prelungit vom gasi o solutie, ne vom sfatui si cu Inspectoratul pentru a gasi o varianta favorabila mai ales parintilor. In momentul acesta avem 70 de prescolari inscrisi la Gradinita cu Program Normal Cotnari.  Avem cereri in special din partea parintilor care lucreaza pe raza comunei Cotnari pentru program prelungit, dar si pentru program normal.”

Acest proiect nu este singular. Autoritatile locale isi indreapta atentia spre un invatamant de calitate, conditii moderne de invatare si isi doresc ca in viitorul apropiat sa achizitioneze un nou microbuz scolar pentru facilitarea transportului de elevi la unitatile de invatamant.