Foto Giurgiu| Haine și parfumuri contrafăcute aduse din Turcia, confiscate de poliţiştii

1636618670209-605cb05e85274b929a2e3b309209eeee-S4

Ieri , polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit printre bagajele pasagerilor, care călătoreau pe ruta Turcia – România,  1.362 de parfumuri,  650 de  articole vestimentare și 82 de perechi de încălțăminte tip sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 20, respectiv 40 de ani, pasageri ai autocarelor. Aceștia nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile sus-menționate și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Tot ieri, a fost oprit pentru control, pe raza municipiului Giurgiu, un autocar care transporta mai multe persoane.

În urma unor verificări preliminare efectuate asupra mijlocului de transport, s-a constatat că printre bagaje se aflau bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Procedând la inventarierea acestora, au rezultat 222 de perechi de încălțăminte tip sport, 298 de parfumuri și 423 de articole vestimentare. Produsele aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 46, respectiv 47 de ani, pasageri ai autocarului.

Toate bunurile, în valoare de 626.650 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.