Foto| Facturi record la curent, în Craiova. O femeie are de plătit peste 16.000 de euro

646x404

FOTO / Elena Mandocescu

O femeie din Craiova a primit în aceeași zi 4 facturi la curent care însumau 81.785 lei.

Elena M. locuieşte pe strada Poligonului din Craiova, împreună cu cei doi copii stă într-o casă cu două camere. 

„Am primit patru facturi, toate emise în aceeaşi zi, 26.10.2021, toate cu aceeaşi dată scadentă, 10.11.2021. Am crezut că fac infarct. Prima era în valoare de 111,21 lei. Pe aceea am şi plătit-o. A doua era de 2.411,46 lei, următoarea de 15.796,82 lei şi ultima de 59.717, 37 lei. Pe ultima factură, asta cea mai mare, am văzut că am un total de plată de 81.785,87 lei. Am sunat la Enel, am încercat să obţin o explicaţie, dar nimeni, absolut nimeni nu mi-a spus nimic. Mi-au zis că eu figurez la ei cu acest consum. Cum să consum atât? E imposibil. Eu stau într-o casă cu două camere, am un TV, un frigider şi 4 becuri. Maşina de spălat am cumpărat-o recent, în luna octombrie 2021. Cum să consum atât?”, a declarat Elena M.

Nu este prima dată când femeia are probleme cu furnizorii de energie electrică.

„Eu am fost iniţial la CEZ. Apoi am trecut la Enel. A fost o perioadă mare când îmi veneau facturi şi de la unii, şi de la alţii. Am făcut sesizări peste sesizări. Degeaba. De frică să nu mă debranşeze, le plăteam şi speram că-mi voi recupera cumva banii pentru că am acţionat în judecată CEZ-ul”, a mai declarat femeia.   Elena Mandocescu este hotărâtă să dea acum în judecată şi compania ENEL. „Conform celor patru documente primite, perioada facturată este decembrie 2018 – septembrie 2021. Adică eu nu am plătit sumele astea exorbitante vreo trei ani. De ce nu m-au debranşat dacă aveam restanţele astea? Nimeni nu-mi dă nicio explicaţie”, mai spune Elena Mondocescu.   „Este clar că vorbim despre o eroare a furnizorului, dar a trecut o lună de la emiterea facturilor şi nimeni nu a îndreptat situaţia. Singura soluţie este să ne judecăm cu ENEL”, a precizat  Mirela Trandafir, avocata femeii.  

Enel Energie Muntenia a transmis că a decis blocarea facturării clientului, până la rezolvarea situaţiei pe care o cercetează. “Enel Energie Muntenia verifică aspectele sesizate în articolul de mai sus şi, până la clarificarea acestora, a decis blocarea facturării clientului pentru a nu-i aduce prejudicii. Ne cerem scuze pentru disconforul creat acestuia şi îl asigurăm de toată deschiderea noastră în clarificarea aspectelor semnalate“, scrie în mesajul transmis de companie către Adevarul.ro.

Sursă: adev.ro/r2ra1t