Foto Dâmbovița | Case și un drum județean afectate de inundații, după ploile torenţiale

267394841_5353539344660924_45010098656607869_n

Râul Dâmbovița a iesit din matcă pe raza localității Gheboieni și a inundat un teren de sport, 3 grădini și drumul județean 702B pe o distanta de circa 200m. O mașină a ajunsă în șanț, însă nicio persoană nu a fost rănită.

În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din acesta care nu necesită îngrijiri medicale.

„Ca urmare a precipitaţiilor abundente, râul Dâmboviţa a ieşit din matcă pe raza localităţii Gheboieni şi a inundat un teren de sport, trei grădini şi DJ 702B pe o distanţă de circa 200 m. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în şanţ şi au evacuat două persoane din acesta, care nu necesită îngrijiri medicale”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmboviţa.

Tot ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă, echipaje de pompieri au acţionat în Târgovişte pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna I.L. Caragiale şi în comuna Bărbuleţu pentru evacuarea apei din trei curţi şi un beci.

„În continuare, pentru judeţul Dâmboviţa, este în vigoare o avertizare hidrologică Cod Galben valabilă pentru râurile Dâmboviţa şi Ialomiţa. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare. Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situaţia este permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Dâmboviţa pentru dispunerea măsurilor care se impun”, anunţă ISU.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Dâmbovița pentru dispunerea măsurilor care se impun și pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte. Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii sunt sfătuiți să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.