FOTO: Copilașii de la spitalul de Boli Infecțioase nu au fost uitați de Moș Nicolae! Cadouri speciale pentru copilașii bolnavi

WhatsApp-Image-2022-12-06-at-18.34.48-2

Seara trecută, Moș Nicolae a fost așteptat de mii de copilași. Astfel, odată cu lăsarea serii, micii prichindei și-au lustruit ghetuțele, le-au așezat frumos la ușă, apoi s-au pus cuminți la culcare. Ca în fiecare an, moșul și-a făcut datoria până la capăt. A știut că sunt pacienți speciali, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, copii care nu au reușit să-și lustruiască ghetuțele acasă pentru că suferințele i-au trimis la spital.

Nu e nimic, au fost admiși în locul potrivit. Sănătatea este pe primul loc, iar moșul îi găsește oriunde ar fi atâta timp cât cred în el. Le-a pregătit mici surprize pentru ca zilele de tratament să fie mai ușoare: un fruct, ceva dulce și ceva sărat însă cu măsură, cât să schimbe starea de spirit chiar și pentru cei cu diagnostic care impune regim alimentar. Știe moșul că zilele petrecute în spital trec greu, însă întregul personal medical cu grijă și empatie completează tratamentul personalizat în urma investigațiilor complete efectuate în cadrul spitalului nostru.

Tot moșul și ajutoarele lui, știind cât de creativi sunt copiii, le-au pus în plăsuță blocuri de desen și creioane sau carioci pentru a da culoare gândurilor și poveștilor și a combate frumos și interesant plictiseala. Ajutoarele moșului le-au lăsat și un mesaj menit să-i aline. Și cine poate simți mai bine un copil decât tot unul ca el, dar mai norocos pentru că este…. acasă.

”Te înțeleg. Și eu sunt un copil. Doar fii tare! Imediat pleci acasă. Cu drag, un elf!”

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva ” Iași sunt internați 15 minori. Cel mai mic dintre ei nu a împlinit 2 ani dar este alături de mama lui. Cei mai mulți dintre ei sunt îngrijiți pentru scarlatină, viroze respiratorii care necesită tratament în regim asistat dar și hepatite virale și sepsis.
Medicii noștri monitorizează permanent evoluția stării de sănătate a acestora și fac toate eforturile pentru le asigura confortul emoțional și tratamentul adecvat și pentru a le da voie cât de repede posibil acasă.