Foto| Cel mai mare protest anti-restricții de la începutul pandemiei de coronavirus

protste-anticertificat-prosti-dar-multi-768x512

foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Protestele anti-restricții, anti-guvernamentale și antivacciniste au strâns, sâmbătă, 15.000 de persoane în Piața Victoriei, în punctul maxim care a fost atins la ora 20:00, potrivit g4media. Manifestațiile stabilite inițial la ora 17:00 a început cu aproape două ore mai devreme când în Piața Constituției au început să sosească autocarele cu protestatari din toată țara.

Protestele au fost organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în Piața Universității și ”Legiunea lupilor” în Piața Victoriei, unde a participat și senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă. La ambele manifestații au participat mai mulți preoți. Liderii AUR susțin că, de fapt, protestul a strâns ”cel puțin 30.000” de manifestanți.

Ulterior, protestatarii conduși de George Simion și Claudiu Târziu au venit în marș în Piața Victoriei, apoi au plecat spre Cotroceni. Șoșoacă și Simion au mobilizat masiv persoanele prin transmisiunile live pe Facebook care s-au viralizat rapid, strângând peste 80.000 de distribuiri în doar două ore și aproape 100.000 la finalul protestului.

Comitetul de Vaccinare a transmis, pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj pro-vaccinare chiar în timpul protestului, spunând că ”un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore”.

Jandarmeria a transmis, de asemenea, că nu va dispune amenzi în timpul protestului pentru a nu se considera că încearcă ”să intimideze” manifestanții: ”Nu facem un scop din a sancționa cetățenii”, au transmis reprezentanții instituției.

Printre mesajele afișate de manifestanți s-au numărat ”Cred în Dumnezeu, nu în COVID”, ”Mass-media este virusul!”, dar și ”Proști, dar mulți” cu referire la mobilizarea masivă a protestatarilor.

sursă imagini/text:g4media