Foto | Căderi de copaci pe liniile ferate. Călători care circulau spre și dinspre Iași, transbordați

271646263_5198959140138912_5910293939924161214_n

Circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă pe rețeaua feroviară din partea de sud-vest, nord și centrul țării, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost căderi de copaci pe liniile de cale ferată generând întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică sau a circulaţiei pe segmentele feroviare Leşu Ilvei – Ilva Mică şi Poarta – Slatina Timiş afectate de avertizarea meteo Cod Galben.

„În acest moment se intervine cu drezine pantograf și cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iași, pe intervalul de stații Ilva Mică – Coşna, unde sunt în desfășurare lucrări de repunere sub tensiune a liniei de contact. Menționăm faptul că, pentru a asigura continuitate în circulația trenurilor, care sunt trasate să tranziteze zona respectivă, se asigură tranbordare cu mijloace auto, în intervalul orar necesar intervențiilor pentru repunerea sub tensiune a linie de contact. Transbordarea auto se asigură pe relaţia Vatra Dornei – Năsăud, pentru călătorii aflați în trenurile IR 1833, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord și IR 1832, care circulă în relația Cluj – Galați”, a transmis CFR Călători.

Facem precizarea că această măsură este necesară pentru a evita staționarea temporară a trenurilor, în perioada desfășurării intervențiilor, precum și pentru a reduce întârzierile în circulația feroviară, în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA îi asigură pe călători că toate intervențiile desfășurate în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile au drept scop restabilirea circulației în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, au adăugat reprezentanții CFR.